Foto: Gorm Kallestad/TT

Trots upprop – nu läggs förskolan i Nora ned

Publicerad

Det startades ett upprop för att stoppa nedläggningen av förskolan Soltunet, och hundratals namnunderskrifter samlades in. Men det hjälpte inte. På onsdagen fattade kommunfullmäktige i Nora beslut om att lägga ner förskolan.

Anledningen till att förskolan läggs ner är att kommunen vill spara pengar. Genom nedläggningen sparar kommunen runt två miljoner i personalkostnader och lokalhyra.

Nu kommer förskolorna Soltunet och Sparvugglan slås ihop och bli en förskola, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

”Barnantalet minskade kraftigt under 2020 och det påverkar situationen under de kommande åren, och vi behöver ta ansvar för en anpassning av verksamheten under de rådande omständigheterna”, säger kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M), i pressmeddelandet.

Kommunens plan är att flytten av Soltunets förskola sker under höstlovet. De fem pedagoger som arbetar på förskolan i dag kommer att följa med de 22 barnen som går på förskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.