Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från nationaldagen den 6 juni visas utställningen ”Gustav Vasa talar ur skägget – en utställning om makt” på Örebro slott. I ett av utställningsrummen går det bland att se den forne kungens känsloutbrott. Foto: Viktoria Kvarnbrant/SVT

Klartecken: Utökat skjutande på skjutfältet i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Saab Bofors får utöka sina provskjutningar av ammunition på sitt skjutfält i Karlskoga, kvällar och helger. Länsstyrelsens villkor är dock att vissa försiktighetsåtgärder vidtas.

Beslutet innebär att tillåta provskjutning av ammunition max 20 kvällar efter klockan 18 samt max 10 helgdagar under 2023. Enligt landshövding Lena Rådström Baastad kommer provskjutningarna trots ändringen i huvudsak att bedrivas dagtid, helgfri måndag till fredag klockan 7–18.

– Vår bedömning är att det säkerhetspolitiska läget, kriget i Ukraina och det behov av provning av försvarsmateriel som det ger upphov till, är att betrakta som särskilda skäl, säger landshövdingen i ett pressmeddelande.

I klippet kan du se landshövdingen i Örebro län, Lena Rådström Baastad, berätta mer om beslutet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.