Klasenius hemma efter VM-äventyret: ”En tomhet”

Uppdaterad
Publicerad

Han var tillsammans med sina svenska domarkollegor nära drömmarnas match. Men det blev ingen VM-final för örebroaren Mathias Klasenius. I stället fick han nöja sig med tre matcher på linjen i ett VM-äventyr som var något utöver det vanliga.

Den 1 juni landade Örebrodomaren Mathias Klasenius och hans svenska kollegor Jonas Eriksson och Daniel Wärnmark i Brasilien. En och en halv månad senare är Klasenius tillbaka hemma i Örebro. Det är många upplevelser och tankar som ska bearbetas.

– Jag har inte hunnit smälta allt än. Det är många känslor just nu. Lite av en tomhet att det är slut. En tomhet över att vi var väldigt nära att få en match till, säger Mathias Klasenius till Tvärsnytt.

Florerade uppgifter

Två dagar innan söndagens VM-final mellan Tyskland och Argentina fanns det uppgifter i media som sa att Klasenius och hans kollegor skulle få den stora äran att få döma finalen.

– Det blev mycket spekulation. Det finns ju tid över när man sitter på ett hotellrum och bara väntar på att få veta. Vi försökte att inte tänka på det så mycket, men samtidigt förbereda oss för att döma en VM-final, berättar Klasenius.

Men 48 timmar innan VM-finalens avspark fick svensktrion beskedet att uppdraget istället tilldelades italienaren Nicola Rizzoli. Något som Klasenius efter hemkomsten till Örebro grämer sig en aning över.

– Efter åttondelsfinalen sa vi till varandra att vi skulle vara stolta över vad vi hade presterat, för vi kände att vi hade gjort det riktigt bra.

”En form av besvikelse”

– Samtidigt började vi tro och hoppas på ytterligare en match. När det sen inte blev av så känner man en form av besvikelse, säger Klasenius, som dock tror att glädjen över VM-prestationen kommer så småningom.

– Ge mig ytterligare någon dag så kommer jag bara att känna glädje och stolthet över vad jag gjort

Totalt blev det tre VM-matcher för linjedomaren Klasenius. Gruppspelsmatcherna USA mot Ghana och hemmanationen Brasilien mot Kamerum samt åttondelsfinalen mellan Argentina och Schweiz.

– Jag tycker att vi gjorde det bra. Det finns inte mycket som vi skulle vilja göra annorlunda så här i efterhand, säger han.

Se inslaget samt en längre intervju med Mathias Klasenius ovan.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.