Peter Flack kommer att regissera den nya musikalen Foto: Ur TV-serien ”Markurells i Wadköping” (1968)/SVT

Klassisk Örebroroman blir musikal – ”varför har ingen tänkt på det här förut”

Uppdaterad
Publicerad

Hjalmar Bergmans historia ”Markurells i Wadköping” ska bli musikal. Svenska kammarorkestern och Peter Flack ska tillsammans skriva och sätta upp den klassiska Örebroromanen.

– Markurells i Wadköping är en klassisk roman som jag tror många har ett förhållande till, säger Peter Flack som ska regissera.

– Det är en kärlekshistoria mellan far och son. En färgglad berättelse om ont och gott och rätt och fel, fortsätter han.

Hjalmar Bergmans roman har tidigare dramatiserats, gjorts till film och tv-serie och nu ska den alltså bli musikal.

Peter Flack samarbetar med Svenska kammarorkestern för att sätta upp musikalen, och det var i deras jakt på en musikal att sätta upp som Flack föreslog att de skulle skriva en ny musikal – med en Örebroförfattare och Örebrotema.

– Det är en sådan sak som när någon säger det så tänker man ”varför har ingen tänkt på det här förut?”. Det är ju så självklart, säger Gregor Zubicky, konstnärlig ledare för Svenska kammarorkestern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.