Per-Åke Sörman, kommunalråd och centerpartist Foto: Emilie Pless/SVT

Kommunalrådet lämnar sin post – saknar förtroende från partiet

Uppdaterad
Publicerad
Politikern Per-Åke Sörman lämnar sin post som kommunalråd i Örebro. I sociala medier skriver Centerpartiet i Örebro län, att anledningen är att kretsstyrelsen och kommunfullmäktigegruppen saknar förtroende för honom som kommunalråd.

Centerpartiet i Örebro län skriver på sin Facebooksida att Per-Åke Sörman i samråd med partiets kretsstyrelse och kommunfullmäktigegrupp valt att avsäga sig rollen som kommunalråd.

”Anledningen är att kretsstyrelsen och kommunfullmäktigegruppen saknar förtroende för Per-Åke Sörman som kommunalråd”, skriver partiet bland annat. 

”Det är tråkigt”

Till SVT Nyheter Örebro säger Per-Åke Sörman att han med partiet haft en del möten under juni månad, och att man efter det landat i överenskommelsen.

– Det är tråkigt, det är inte såhär man ville att det skulle sluta. Jag slutar som kommunalråd men är kvar som ordförande i landsbygdsnämnden, så jag slutar inte helt.

Per-Åke Sörman kommer avsäga sig sin roll som kommunalråd på nästa kommunfullmäktige och lämna uppdraget i mitten av oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer