Foto: SVT

Kommundirektören: ”Kom som en överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen meddelade kommunstyrelsens ordförande att kommundirektören Torbjörn Dybecks tvingas sluta. Efter att SVT Nyheter Örebro sökt kommundirektören under en längre tid väljer han nu att kommentera avgången i ett sms.

”Ja, det kom som en överraskning, det känns naturligtvis inte roligt. Jag har haft sju och ett halvt fantastiska år som kommundirektör i Hallsberg och önskar att Hallsberg fortsätter på samma positiva väg som de senaste åren”, skriver Torbjörn Dybeck.

På tisdagen berättade kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson att fackliga representanter skulle träffas på onsdagen för att förhandla fram en överenskommelse.

Ingen överenskommelse

I sms-konversationen med SVT skriver Torbjörn Dybeck att det ännu inte finns någon överenskommelse, något som också bekräftas av Magnus Andersson i ett sms till SVT under onsdagen.

”Förhandling pågår och i dagsläget finns inget nytt att delge”, skriver Magnus Andersson.

”Får stå för dem”

Enligt Magnus Andersson har ”olika syn på kommunens utveckling” legat till grund för att man valt att avbryta kommundirektörens anställning.

”Jag tror att det är viktigt att man har olika syn på saker och ting, om man tycker det är negativt så får det stå för kommunstyrelsen”, skriver Torbjörn Dybeck till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.