Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunen backar om pris på matlådor

Kommunen backar om prishöjning på matlådor

Uppdaterad
Publicerad

Lindesbergs kommunstyrelse har nu fattat beslut om nya priser på matlådor för invånare som behöver hjälp med mat i hemmet.

Kostnadshöjningen för hemkörning av lådor uteblir och enligt kommunen landar det totala priset på lägre belopp än jämförbara kommuner.

Kostnaden för matlådor inom hemtjänsten i Lindesbergs kommun föreslogs höjas kraftigt innan årsskiftet. Nu har kommunstyrelsen tagit beslut om att avgiften för hemkörning fortsatt ska ligga på 11 kronor, inte 41 som tidigare föreslogs. Kostnaden för matlådan höjs från 48 till 57 kronor och den totala kostnaden landar på 68 kronor.

– Det blir en rimlig höjning, ingen behöver avstå mat, säger kommunstyrelsen ordförande Bengt Storbacka (s).

Han säger att invånare hört av sig till kommunen och att diskussionerna om priserna på matlådor lett till oro, felaktigheter och missförstånd. Nu ska beslutet om priser för matlådorna upp i kommunfullmäktige.

I klippet hör du Bengt Storbacka (S) berätta mer om priset på matlådorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer