Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du höra kommunalrådet Anders Åhrlin (M) berätta vad satsningarna på utsatta områden i Örebro hittills har gett. Foto: SVT

Kommunens mål står kvar – Vivalla ska bort från polisens lista över utsatta områden

Publicerad

För ett år sedan satte kommunledningen målet att Örebro inte ska ha något särskilt utsatt område kvar i kommunen 2027 – och målet står kvar.

– Vi jobbar aktivt och konkret för att vi ska nå fram till det målet, säger Anders Åhrlin (M), kommunalråd i Örebro.

Kommunledningens mål handlar om att Vivalla senast 2027 inte längre ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden. Det handlar även om att Oxhagen/Varberga inte ska klassas som ett riskområde.

Det var i november i fjol som kommunledningen presenterade målsättningen som en del i kommunens budget. Därefter gav politikerna i uppdrag till förvaltningen att ta fram en handlingsplan.

Gjort ett krafttag

– Vi har gjort ett krafttag kring det dödliga våldet i Örebro kommun, där vi har vässat upp vårt arbete kring GVI, gruppvåldsintervention. Samtidigt har vi också iscensatt en rad förslag, bland annat satsningar mot välfärdsbrott och narkotikateam, säger Anders Åhrlin (M).

I klippet kan du höra mer vad satsningarna har gett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.