Tony Ring (M) fick en mentor från oväntat håll

Uppdaterad
Publicerad

Det är bara fyra år sedan kommunstyrelsens nya ordförande i Karlskoga, moderaten Tony Ring (M), gav sig in i politiken. Han upptäckte då att han behövde en mentor – någon som han hämtade från ett oväntat håll.

Efter valet i höstas blev det ett historiskt maktskifte i Karlskoga kommun, då den borgerliga alliansen med moderaten Tony Ring i spetsen tog över från Socialdemokraterna.

Det var för fyra år sedan som kommunstyrelsens nya ordförande Tony ring gav sig in i politiken. Han ville då ta hjälp av en mentor, och frågade sig runt om namn.

– Har någon politiker varit väldigt framgångsrik, populär, driftig och framåtsyftande? Jag fick ett och samma svar av alla och det var ”Margareta Karlsson”.

Mentor från oväntat håll

Margareta Karlsson har tidigare varit kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga i åtta år – men som Socialdemokrat.

– Eftersom jag jobbat som mentor och med ledarskapsutbildningar så ville han rådgöra lite grand med mig om olika saker, om hur man skulle vara en bra ledare och så vidare, säger hon.

– Det hon har lärt mig är att man måste vara tillgänglig, man måste lyssna på dem som faktiskt är dem viktiga för oss, som vi finns till för, de som bor i Karlskoga, säger Tony Ring.

”Föll sig naturligt att fråga Margareta”

Efter maktskiftet frågade Tony Margareta om hon kunde tänka sig att vara ordförande för Socialnämnden.

-  Jag kände att jag behöver ha in en otroligt driftig person, som också kunde accepteras av i princip alla när det gällde den här svåra och ytterst viktiga uppgiften som ordförande i Socialnämnden. Och då föll det sig väldigt naturligt att fråga Margareta, säger Tony Ring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.