Här brinner biogasbussen i Vivalla i Örebro. Foto: Privat Janne

Kraftig bussbrand vid Vivallaringen – större område spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

En biogasbuss fattade eld i Vivalla i Örebro på torsdagskvällen. Det rörde sig om en kraftig brand, och ett större område spärrades av på grund av säkerhetsskäl.

Klockan 18.05 på torsdagen larmades SOS om rökutveckling i en buss i höjd med busshållplatsen på Strofgatan i Vivalla. När räddningstjänsten kom till platsen var bussen helt övertänd.

På grund av explosionsrisken spärrade polisen av ett större område vid platsen.

– Räddningsledaren har sagt att vi ska ha ett säkerhetsavstånd på minst 100 meter. En ganska stor del av Vivallaringen är avspärrad, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Han uppger att polisen tvingats mota bort personer som velat följa brandförloppet.

– Många är nyfikna för att det brinner. Vi har fått dra mängder med avspärrningsband för att säkerheten ska vara tryggad.

Ingen ska vara skadad

Bussen utrymdes, och det finns inga uppgifter om att någon person skadats fysiskt i branden.

– Föraren hade fått ut alla ur bussen, säger Kenneth Johannesson.

Räddningstjänstledaren gjorde senare under kvällen bedömningen att det inte var någon explosionsrisk och lät bussen brinna ut, istället för att släcka elden. Vid 19.30-tiden hade räddningstjänstens styrkor lämnat platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.