Brand Virginska skolan. Foto: SVT

Kraftig rökutveckling på Virginska skolan i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut på en toalett på Virginska skolan i Örebro vid lunchtid på torsdagen, något som orsakade kraftig rökutveckling. Räddningstjänst från Örebro var fram till kvällen på plats för att vädra ut lokalerna. Polisen vädjar nu om tips från någon som vet hur branden kan ha startat.

När räddningstjänsten kom fram till skolan hade personal redan påbörjat evakuering av elever.

Det visade sig att branden startat inne på en toalett och var så pass häftig att den orsakade kraftig rökutveckling. Larmet kom vid halv ett och vid ettiden hade räddningstjänsten släckt branden, men fanns kvar på platsen under eftermiddagen för att vädra ut lokalerna.

Alla elever fick lämna skolan och skickades hem.

– Det har lugnat ned sig på plats och vi rektorer ska strax samlas. Imorgon kommer samtliga elever att ha undervisning på distans, säger Håkan Ågren, rektor på Virginska skolan vid 13.45-tiden.

Anmält som mordbrand

I ett tidigt skede kunde en polispatrull med hjälp av skyddsmask gå in och dokumentera händelsen som i nuläget rubriceras som mordbrand.

– Det är anmält som mordbrand. Vi har genomfört en brottsplatsutredning och vi har pratat med både lärare, rektorer och personer som fanns i närheten, säger polisens presstalesperson Kenneth Johannesson.

Branden upptäcktes av en lärare på skolan men kunde själv inte agera direkt då det ska ha varit för mycket rök på platsen.

Ingen skadad

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada och i nuläget finns ingen misstänkt.

– Nu är vi intresserade av att få in tips från någon som har ett förslag på hur branden kan ha börjat, säger Kenneth Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.