Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kent Persson, ÖSK:s sportchef, om tränarbytet. Foto: Johannes Weckström/SVT

Krisande ÖSK byter tränare

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben ÖSK, som för närvarande harvar i nedre delen av superettans tabell meddelade på fredagen att huvudtränaren Axel Kjäll får en annan roll i klubben. Ny tränare blir Christian Järdler.

Christian Järdler tar över ansvaret som huvudtränare i ÖSK medan Axel Kjäll under den resterande delen av året kommer att arbeta med organisation och planering samt bistå styrelsen i olika frågor, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Styrelsen ska i samråd med Axel beslutat att göra en förändring i organisationen för resten av säsongen, heter det.

Under två säsonger har det skett hela fem tränarbyten i klubben. ÖSK:s ordförande Kent Persson kallar rockaderna för ett misslyckande.

– Därför måste vi nu försöka hitta en trygghet i klubben och kunna rekrytera tränare som får en långsiktighet att vara här och bygga ett lag, säger han till SVT Nyheter Örebro.

I klippet hör du ÖSK:s ordförande Kent Persson om tränarbytet.

Här är ÖSK:s tränarkarusell

25 maj 2021: ÖSK meddelar att Axel Kjäll lämnar rollen som huvudtränare för en ny roll som fotbollschef.

2 juni 2021: Vitor Gazimba blir klar som ny huvudtränare i ÖSK, nio omgångar in på allsvenskan efter en tuff start.

7 oktober 2021: ÖSK sparkar Vitor Gazimba med åtta omgångar kvar av allsvenskan. Marcus Lantz presenteras som ny tränare och får i uppdrag att försöka rädda klubben kvar i Allsvenskan.

23 december 2021: Efter att inte heller Marcus Lantz lyckats få laget att lyfta meddelar klubben att han inte kommer följa med klubben ner i Superettan.

23 december 2021: Joel Cedergren presenteras som ny tränare för ÖSK. Klubben går ut med målsättningen att man ska ta sig tillbaka till Allsvenskan direkt säsongen 2022.

8 april 2022: Efter en tuff försäsong och förlust i premiären med 0-3 borta mot Brage väljer ÖSK att sparka Joel Cedergren efter bara en omgång av Superettan.

8 april 2022: Samma dag som Joel Cedergren får besked att han inte längre har förtroende i klubben utser styrelsen Axel Kjäll åter som huvudtränare. Han lämnar samtidigt rollen som fotbollschef.

26 augusti: Efter uteblivna resultat väljer ÖSK att byta tränare igen. Axel Kjäll ersätts av Christian Järdler. Femte tränarbytet under loppet av ett år och tre månader är ett faktum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.