AlSalam skolan i Örebro får bidrag från Skolverket trots massiv kritik och hot om vite. Foto: SVT

Kritiserad skola beviljas bidrag för läxhjälp

Uppdaterad
Publicerad

Trots massiv kritik och hot om vite från Skolinspektionen har AlSalam skolan i Örebro fått bidrag från Skolverket. Sammanlagt handlar det om 38.000 kronor.

Ledningen för AlSalam skolan i Örebro har under våren kritiserats hårt, bland annat efter att uppgifter kommit fram om att skolans undervisning inte letts av behöriga lärare.

38.000 för läxhjälp

Efter en granskning som Skolinspektionen gjort hotas skolan med vite på en halv miljon kronor, om de inte genomfört ett antal ändringar före 31 augusti.

Alsalamskolan i Örebro

I Skolverkets utdelning av bidrag för läxhjälp, där över 3.000 skolor i landet tilldelas sammanlagt 363 miljoner kronor, får AlSalam 38.000 kronor.

– Så länge skolorna har tillstånd att bedriva sin verksamhet så kan inte vi inte låta bli att betala ut statsbidrag. Vi ska behandla alla skolor på ett likvärdigt sätt, säger Max Bohlin Roberts, undervisningsråd på Skolverket.

– Vi ser till de uppgifter som är relevanta för att få stöd för läxhjälp.

Måste redovisa pengarna

Kriterier för att skolor ska tilldelas bidraget är bland annat att det endast går till specifika målgrupper och att läxhjälpen ska ligga utanför ordinarie undervisning.

Skolan ska även skicka in en redovisning på hur pengarna har använts, hur många timmar det gäller och hur många elever som deltagit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alsalamskolan i Örebro

Mer i ämnet