Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mats Larsson (SD) och Ewa-Leena Johansson (S) har helt olika syn på hur underhållet i kommunens allmännytta sköts. Foto: Martin Wik /SVT

Krokfors i Kopparberg kan rivas – då hamnar politikerna i bostadskonflikt

Publicerad

Bostadsområdet Krokfors i Kopparberg kan komma att rivas och det hela har skapat motsättningar inom politiken i Ljusnarsbergs kommun. Oppositionen säger att det är majoritetens bristande fokus på allmännyttan som satt dem i den här situationen, medan majoriteten menar att oppositionen är helt fel ute.

Bostadsområdet Krokfors i Kopparberg kan komma att rivas. Majoriteten (S, V, MP, L) har gått ut med en så kallad viljeinriktning där de säger att de vill riva, sanera och bygga nytt på området och i nästa vecka ska saken behandla i kommunfullmäktige. Anledningen till att bostäderna kan behöva rivas är på grund av den förorenade marken som de står på.

Men det är inte så mycket själva rivningen och nybyggnationen som har blivit föremål för debatt, utan snarare underhållet av fastigheterna i Krofors i synnerhet och allmännyttans bestånd i allmänhet.

– Man säger från majoriteten att man kan göra det här nybygget i Krokfors på grund av den goda ekonomiska hushållningen i kommunen, men så är det inte alls. Man snarare måste göra den här nybyggnationen på grund av att man har ett rejält eftersatt underhåll, menar Sverigedemokraternas Mats Larsson.

Ewa-Leena Johansson kontrar:

– Sverigedemokraterna verkar vara dåligt informerade. Vi har länge jobbat med underhållet i kommunen.

I klippet drabbar politikerna drabbar samman kring underhållet av allmännyttans bostäder och huruvida den politiska majoriteten har en plan för framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer