Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
KFMK:s ordöfrande Jens Larsson känner sig stolt över belöningen och att de nu kan bygga en bil som verkligen är tillgänglig för alla. Hör mer om bygget i klippet. Foto: SVT

Kumla funktionshindrades motorklubb belönas med 100 000 kr – bygger specialbil

Publicerad

Kumla funktionshindrades motorklubb har fått 100 000 kronor av spelbolaget ATG:s drömfond för att göra motorsporten mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Vad föreningen ska lägga pengarna på? Jo, vartenda öre ska gå till bygget av en specialanpassad folkracebil.

– Den ska handikappanpassas totalt för alla med funktionsnedsättning, säger Jens Larsson, ordförande i föreningen.

Bilen kommer vara till för alla medlemmar, men ska framförallt specialanpassas för personer i rullstol. Bland annat ska en vridbar platta till en svängbar stol göra det enklare att ta sig in och ut ur bilen.

– Den kommer betyda mycket för alla som har svårt att ta sig in i bilarna, och för dem som i dag behöver hjälpa till att lyfta in personer.

Byggs av medlemmarna

Bilen kommer inte bara vara till för föreningens drygt 50 medlemmar, de kommer dessutom få vara med att bygga den. Hittills har flera av dem varit med och gjort ett gediget jobb när bilen, en klassiska Volvo 940, rensats ur för att sen kunna byggas om.

– De tycker att det är underbart, säger Jens Larsson.

Titta på klippet för att se och höra mer om bilen och dess betydelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.