Birgit Ericson, som bor på Norra Kungsgården i Kumla, och Lotta Gerdsdorff, tf verksamhetschef, vill gärna att allmänheten skickar in julkort. Foto: SVT

Kumla kommun efterlyser julkort till de äldre

Uppdaterad
Publicerad

Antalet julkort som kommer in till Kumla kommuns demensboenden och äldre- och omsorgsboenden har minskat med åren. Nu uppmanar kommunen allmänheten att skicka in julkort till hemmen, efter att ha hört talas om ett liknande initiativ i Finland.

De julkort som kommer in ska läsas upp vid en gemensam fikastund någon gång före jul.

– Vi tror att det skulle vara till stort värde för våra hyresgäster, säger Lotta Gerdsdorff, tillförordnad verksamhetschef.

Julkorten ska adresseras till respektive boende, och adresserna finns på kommunens hemsida.

”Betydelsefull kontakt”

93-åriga Birgit Ericson bor på Norra Kungsgården i Kumla och brukar varje år skicka och få runt 30 julkort. I år ska hon dock inte skicka några, eftersom hon har fått lite svårigheter med att skriva med handen. Men traditionen med att skicka julkort tycker hon ska finnas kvar.

– Jag tycker att det ska finnas, för det är ändå en kontakt som är betydelsefull. Åtminstone när man blir äldre tycker jag. Numera skickar folk sms med hälsningar, men jag tycker om de där korten och brukar spara dem, säger Birgit Ericson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.