”Kunder får värme i vinter”

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vad som orsakade den kraftiga branden på Åbyverket på Eon i går. 100.000 hushåll var utan varmvatten till följd av branden.

– Självklart är det en allvarlig och extraordinär händelse. Att vi inte har några skadade är oerhört lättande. Men vi vet inte vad orsaken är ännu, det är för tidigt för att uttala sig om, säger Efwa Nilsson, regionchef Eon Sverige.

Uppemot 100.000 hushåll i Örebro drabbades av branden som slog ut varmvattnet hos kunderna. Men branden ska inte påverka EON:s kunder när det gäller att få värme nu när kallare årstider närmar sig.

– Vi har ett väldigt bra system med många olika anläggningar. Både Kumla och Hallsberg är fullt driftdugliga anläggningar, det är riktigt bra pannor som vi kan lita på. Vi ska möta kallare tider med värme hos våra kunder, säger Nilsson.

I dag, måndag, håller Eons haverikommission på att undersöka skadorna. Företaget har hittills sagt att pannorna verkar vara i gott skick och att man hoppas kunna starta ordinarie produktion i veckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.