Kvinna hittad död i lägenhet i Örebro – man anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En död kvinna anträffades av polis under onsdagen i en lägenhet i Örebro. På platsen befann sig en man i 35-årsåldern som greps och senare anhölls av åklagare, misstänkt för mord.

Polis larmades under onsdagen till en adress i centrala Örebro. På platsen anträffades en avliden kvinna.

– Vi får till oss att det ska ha skett någonting i en lägenhet och tar oss till platsen. När patrullen kommer dit anträffas en avliden person i lägenheten och en man i 35-årsåldern som grips odramatiskt klockan 17.45. Platsen spärrades sedan av och mannen har förhörts initialt. Jouråklagare fattade beslut om anhållande klockan 21.37, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Skäligen misstänkt

Mannen är för närvarande anhållen som skäligen misstänkt, det vill säga den lägre misstankegraden, för mord. Enligt polisen skall någon form av relation finnas mellan den avlidna kvinnan och den anhållne mannen. De vill i övrigt inte uttala sig i ärendet med hänvisning till utredningssekretess.

– Vi har genomfört teknisk undersökning på platsen, knackat dörr och hållit förhör med vittnen och arbetar nu med ytterligare utredningsåtgärder, säger Dahlman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.