Foto: TT

Kvinna åtalas för mordbrand – misstänks för att ha tänt eld på lägenhet

Publicerad

En kvinna åtalas nu för att ha anlagt en lägenhetsbrand i Brickebacken i höstas. Enligt åtalet ska hon ha hällt brännbar vätska i flera utrymmen innan hon tände på.

Det var den 17 oktober som SOS Alarm larmades till platsen efter ett larm om lägenhetsbrand. Räddningstjänsten var på plats med fem enheter och fick gå in med rökdykare eftersom det var kraftig rökutveckling.

I samband med arbetet på platsen greps en kvinna, som behövde uppsöka sjukvård på grund av brännskador på händerna. Hon misstänktes tidigt för mordbrand, eftersom hon befunnit sig i lägenheten då det började brinna.

Enligt åtalet ska kvinnan före branden ha hällt ut brandfarlig vätska i lägenheten innan hon tände på. Åklagare Anna Maria Larsson menar också att kvinnans handling innebar fara för andras liv och hälsa, eftersom grannar till kvinnan befann sig i sina lägenheter. Hon skriver i åtalet att den faran delvis realiserats, eftersom rök spred sig till andra lägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.