Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Händelsen inträffade på Slottsgatan i centrala Örebro vid 10-tiden på fredagen. Kvinnan som ska ha attackerats fördes till sjukhus och ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad. Foto: Raphael Cano Felix /SVT

Man attackerade kvinna med vasst föremål i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 10-tiden på fredagsförmiddagen attackerade en okänd man en kvinna på Slottsgatan i centrala Örebro. Skadeläget ska inte vara allvarligt.

Kvinnan skall ha attackerats utomhus på Slottsgatan mellan Järvägsgatan och Fredsgatan. Mannen ska sedan försvunnit från platsen.

– Det är en man som har kommit fram och sagt någonting till henne. Sedan tillfogar han henne den här skadan. Kriminaltekniker är på väg till platsen, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Polisen söker nu en misstänkt gärningsman.

Polisen söker efter en misstänkt gärningsman och vittnesuppgifter. Flera patruller befann sig fortfarande på platsen vid 11-tiden. Foto: Raphael Cano Felix /SVT

Förd till sjukhus

Kvinnan har förts till sjukhus för vård, men skall enligt polisen inte vara allvarligt skadad. Hon ska ha uppgett ett signalement som polisen inte går ut med för närvarande.

I närheten av händelsen ligger Karolinska gymnasiet. Foto: Louise Gustavsson /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.