Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter på plats i Frövi. Foto: Hannah Gustafsson/SVT

Kvinna död – blev påkörd av tåg vid stationen i Frövi

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har dött efter att ha blivit påkörd av ett tåg i Frövi i Lindesbergs kommun. Olyckan inträffade på onsdagskvällen.

Polisen fick larm strax före klockan 20 på onsdagen då en kvinna av oklar anledning blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi.

Enligt polisen verkar det röra sig om en olyckshändelse.

– Personen ska ha stått på spåret och hade för avsikt att ta sig därifrån när tåget kom men hann inte, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning till SVT Nyheter Örebro.

Det ska ha funnits vittnen på platsen.

Trafikverket ska utreda olyckan

Polisen kan inte svara på var exakt olyckan skett. Men enligt Trafikverket ska den inte ha skett vid en övergång.

– Vi vet att det inte var på en plankorsning, utan en annan del av spårområdet, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör.

Trafikverket ska nu utreda olyckan, vilket alltid görs vid allvarliga olyckor.

– Det man tittar på är om man ser några brister i infrastrukturen, antingen om det är något som inte fungerade, eller om det finns något annat man behöver göra gällande säkerheten.

Ingen misstanke om brott

Hos polisen utreds olyckan som dödsfall utan misstanke om brott.

– Man kommer kolla över om det finns övervakningsfilm för att se händelseförloppet. Sen är det andra utredningsåtgärder, men det är rutinsaker.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.