Lena Rosborg (V) är ordförande i Svea kvinnojour och vill att deras arbete ska uppmärksammas. Foto: Johannes Weckström/SVT/TT

Kvinnojour i Kumla har stort behov av bidrag: ”Det är kärvt”

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen anordnar Svea kvinnojour i Kumla flera aktiviteter med anledning av internationella kvinnodagen. Kvinnojouren har en förhoppning att även samla in pengar för att stärka deras resurser.

Bland annat erbjuder kvinnojouren tillsammans med Vänsterpartiet i Kumla föreläsningar, fotoutställning och självförsvarskurs för tjejer.

– Vi måste uppmärksamma människor på hur det är i samhället och från vår sida märker vi att det finns stort behov för kvinnor att få hjälp, säger Lena Rosborg (V), ordförande Svea kvinnojour Kumla med omnejd.

”Måste få in pengar”

Flera av aktiviteterna är till förmån för Svea kvinnojour, då föreningen är helt ideell.

– Det är kärvt. Vi måste få in pengar för att kunna gå utbildningar för stödsamtal och liknande. Vi är ju även till för Hallsberg, Laxå, Askersund och Lekeberg.

Önskar engagemang från partier

Hon säger att de sällan får svar från kommunen eller övriga partier vare sig det gäller bidrag eller att att arrangera aktiviteter.

Ett av partierna är dock med och bidrar till en av programpunkterna i år – föredraget med läkaren Gita Rajan, specialist i allmänmedicin och grundare av organisationen WONSA (World of no sexual abuse) som hålls klockan 14 på Kumla bibliotek på söndagen.

– De enda som ställer upp i år är Moderaterna, det är bara de som har hört av sig, säger Lena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.