Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jonas Ahlforn von Beetzen var en av prästerna som turades om att hålla gudstjänst för åtta personer i taget. Foto: Emil Nylén Danielsson / SVT

Stafettgudstjänster utomhus när kyrkans största högtid firades

Uppdaterad
Publicerad

Påsk är en viktig högtid i många religiösa samfund men pandemin fortsätter att göra det omöjligt att fira som man brukar. I Sörbykyrkan löste man det under söndagen med stafettgudstjänster som avlöste varandra och höll så många som behövdes.

Gudstjänster utomhus och platsbokning via kyrkans hemsida. Det var två åtgärder som Sörbykyrkan i Örebro tog till för att under söndagen kunna erbjuda gemensamt firande för församlingens medlemmar.

– Vi följer regelverket som säger att man bara får vara åtta personer i taget, förklarar Jonas Ahlforn von Beetzen som är en av prästerna i församlingen, och så länge det kommer folk har vi nya gudstjänster.

Besökare guidades på området till de två platser där församlingens präster turades om att ha gudstjänster.

Och när det blev dags för nattvard så åkte munskyddet och handspriten fram.

– Det är den gången jag kommer nära församlingen, så då sätter jag på mig munskyddet och ser till att ha rena händer, säger Jonas Ahlforn von Beetzen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer