Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet hör du bland annat Mötesplats VOX  berätta vad man tror krävs för att utjämna simkunnighetsklyftorna som delar Örebro. Foto: SVT

Låg simkunnighet kan göra simskola permanent

Uppdaterad
Publicerad
Under sommaren har Mötesplats VOX arrangerat simskola i Varberga. Den låga simkunnigheten bland skolelever i området gör att man nu ser över möjligheten att fortsätta bedriva simskola även under terminerna.

Som SVT Nyheter Örebro tidigare rapporterat är det stora skillnader i simkunnighet mellan stadsdelar i Örebro. I Varberga och Oxhagen är det uppemot 40 procent av grundskoleeleverna som inte når upp till simkunnighetskravet. I Adolfsberg och Lillån är motsvarande siffra 5 procent.

För att komma till rätta med problemet ser nu Mötesplats VOX, som verkar i Varberga och Oxhagen, över möjligheten att permanenta sin simskoleverksamhet.

I klippet hör du Mötesplats VOX Jim Asprou berätta vad han tror krävs för att utjämna simkunnighetsklyftorna som delar Örebro.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer