Foto: Johannes Weckström/SVT

Lägenhetsbrand utreds som mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Det rök kraftigt från en lägenhetsbrand i centrala Örebro under tisdagseftermiddagen. Tidigt skickade man in rökdykare i lägenheten och branden kunde släckas.

Larm om branden kom strax efter klockan fem. Vid kvart i sex meddelade SOS alarm att branden är släckt och att den akuta faran är över. Räddningstjänsten fortsatte sitt arbete på platsen ytterligare ett par timmar, bland annat med att ventilera lägenheten.

Utreds som mordbrand

På tisdagskvällen meddelar polisen att det finns omständigheter som gör att branden kommer utredas som en möjlig mordbrand.

– Vi har haft möjlighet att komma in i lägenheten för en första titt. Det finns svårförklarlig omständigheter och vi ser ingen naturlig orsak till branden. Därför måste vi få möjlighet att utreda hur det gått till och varför. Vi kan inte utesluta mordbrand, och då sätter vi den rubriceringen utefter det.

En person fick följa med ambulans till sjukhus i samband med branden. Hur skadeläget ser ut är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.