Kvinnan har jobbat på USÖ i ett par år.

Läkare på USÖ ses som fara för patienter

Publicerad

En läkare vid USÖ anmäls av sjukhuset som en patientfara. Hennes kompetens ska ha varit bristande, och hon har varit frånvarande utan giltig orsak.

Läkaren har på egen hand nyligen avslutat sin anställning efter ett par års tjänstgöring på Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ). Tidigare har hon också jobbat på en vårdcentral i länet.

Bristande kompetens

I en anmälan till Inspektionen för vård och hälsa (IVO) skriver en chefläkare att den berörda läkaren uppvisat både bristande praktisk och teoretisk kompetens.

Hon har haft attitydproblem och svårigheter att kommunicera med kolleger och patienter. Vid flera utbildningstillfällen ska hon ha struntat i att närvara.

Inga framsteg

Trots att läkaren fått omfattande stöd och handledning anser sjukhuset att hon inte gjort några framsteg. Hon ska ha struntat i att dokumentera, och slarvat med provsvar vilket påverkat patientsäkerheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.