Vägen är helt avstängd under räddningsarbetet som väntas pågå flera timmar, enligt räddningstjänsten region Bergslagen. Foto: Anders Nord

Trafikolycka med flera fordon – lastbil inblandad

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka på väg 244 mellan Gyttorp och Grythyttan inträffade vid 9.20-tiden på fredagsmorgonen. Två personbilar och en lastbil var inblandade. Sex personer fördes till sjukhus med ambulans. Föraren av lastbilen greps efter olyckan av polis och anhölls senare under dagen misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Larmet om olyckan kom klockan 09.21 och skall ha inträffat vid Övre Taberg på väg 244, strax väster om Gyttorp.  En lastbil skall enligt polisens uppgifter fått sladd och kolliderat med två mötande personbilar. En stor räddningsinsats sattes in.

Olyckan inträffade precis väster om Gyttorp, på väg 244. Larmet kom vid 09.15-tiden på fredagsmorgonen. Foto: SVT

Flera fast i bil

– Vi har skickat fem ambulanser till platsen, i en personbil sitter två till tre personer fastklämda. Räddningstjänsten har påbörjat klippning. Lastbilen blockerar halva körbanan, säger SOS-Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen vid 09.45-tiden.

Räddningstjänsten fick klippa upp en av bilarna för att få ut skadade personer. De fördes med ambulans till Lindesbergs lasarett och Universitetssjukhuset i Örebro.

Fick sladd – krockade med mötande fordon

Lastbilen, som färdades i riktning mot Hällefors, skall enligt polisens uppgifter kommit i gungning, fått sladd och därigenom orsakat olyckan.

– Två personbilar i mötande körfält skall därefter kolliderat med lastbilen. Den ena har hamnat i sidan och den andra i en frontalkollision. Tre personer har förts till sjukhus i ambulans, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Klockan 11.17 uppger polisen att samtliga sex personer som färdades i personbilarna har förts still sjukhus. En av dem ska vara allvarligt skadad, enligt uppgifter från polisen.

Föraren av lastbilen greps av polis och anhölls senare under fredagen misstänkt för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada.

Många fordon hamnade i kö efter att vägen stängts av helt efter den allvarliga olyckan på väg 244. Foto: Anders Nord

Lastbilen skall inte varit lastad med farligt gods.

Enligt Trafikverket är vägen är helt avstängd och trafiken leds om. Vägen öppnades igen vid 14-tiden på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.