• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Visa alla (2)

Lång kö innan Antikrundan slog upp portarna

Publicerad

Karl Gerhards instrument, en flagga från Lenins tid och en egyptisk praktdräkt. Det är några av föremålen som kan bli värderade när antikrundan är i Nora idag.

Lars-Erik Jansson var på plats vid järnvägsmuseet i Nora mellan klockan tre och fyra imorse.

– Jag har ett skåp som är arvegods som jag tänkte höra hur gammalt det är och om det är värt någoting.

En annan som var tidigt på plats var Lena Jonsson.

– Jag har varit här sedan klockan sex.

Lena Jonsson missar aldrig ett avsnitt av Antikrundan på tv. När hon idag ska få uppleva det på riktigt har hon med sig ett bord från sin mormor och morfar som hon hoppas få värderat. Men hon tror inte att det är så värdefullt.

– Jag skulle vilja veta var det kom ifrån. Det har en liten signatur som jag är nyfiken på, säger Lena Jonsson.

En annan som aldrig missar antikrundan på tv är Miro Simic, som har en sommarstuga i närheten av Nora. Han har med sig porslin, en flagga från Lenins tid och en praktdräkt från Egypten. Men det han är mest nyfiken på är en gammal fiol som han säger har tillhört Karl Gerhard.

– Han hade den i sina revyer på 30-talet. De såldes på auktion 1986 när hela hans bohag auktionerades ut. Sedan har det varit ett par ägare tidigare. Men den kom i min ägo för tio år sedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer