Kön med hugade cykelspekulanter ringlade sig lång på måndagen. Foto: Malin Gotlin /SVT

Lång kö när cyklar bytte ägare

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen arrangerades en cykelbytardag på Conventum i Örebro. Intresset var stort när flera hundra cyklar bytte ägare.

Det var idrottsföreningen KFUM Örebro som arrangerade tillfället när cyklar bytte ägare under första maj. Det är för 23:e året som cykelbytardagen arrangerades.

På förmiddagen lämnades cyklar i alla storlekar in till snabbfotade volontärer som hade en timme på sig att få färdigt prismärkning och uppställning av objekten när dörrarna stängdes klockan 12.00.

– Det är ungefär 600 cyklar därinne och det är ungefär sjuttio procent av dem som kommer byta ägare, säger Mikael Reimfeldt som är förälder och ställde upp för föreningen.

Cyklar för stora, men främst för små bytte ägare. Foto: Malin Gotlin /SVT

Majoriteten barncyklar

Vid 13-tiden när portarna åter öppnades var cyklarna prismärkta och då hade spekulanterna hunnit bilda en lång kö utanför arenan.

– Det var kö ända upp till biblioteket, säger Mikael.

Objekten var av skiftande sort och majoriteten av dem anpassade för en uppväxande befolkning på väg.

– Folk kan göra klipp här, det är väldigt bra med en cykelbytardag här i cykelstaden Örebro. Jäkligt bra för barnen, eftersom de växer ur sina cyklar och behöver nya, säger Bengt ”Bengan” Blomberg från KFUM.

Föreningen kapade åt sig 10%, eller minst 80 kronor per sålt objekt för det kära besväret med arrangemanget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer