Länstrafiken i Örebro drabbades under måndagen för en it-attack. Foto: Pressbild/Länstrafiken

Långa väntetider på serviceresor efter it-attack mot Länsttrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen har varit svårt att beställa färdtjänst och sjukresor med Länstrafiken och väntetiderna har varit långa. Orsaken är en it-attack, uppger Länstrafiken i ett pressmeddelande.

Det är två trafikföretag som kör åt Länstrafiken som drabbats av it-attacken, vilket fått till följd att information om körningarna inte nått ut till varje fordon. Förarna har därför tvingats kontakta Länstrafikens beställningscentral via telefon.

– Vår personal jobbar febrilt för att hinna besvara alla samtal och bistå förarna med den information som behövs, säger Staffan Juliusson, enhetschef på Länstrafiken Serviceresor, Region Örebro län.

Väntetiderna kommer att kvarstå tills företaget som äger systemet, som drabbats av attacken, lyckats lösa problemet. Länstrafiken uppmanar alla som inte behöver komma i kontakt med beställningscentralen akut att vänta några dagar med att ringa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.