Huset Vagnsverkstaden på CV-området blir förhoppningsvis ett allaktivitetshus inom några år. Foto: Malin Gotlin

Stort aktivitetshus planeras på CV-området

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun har planer på att förvandla den gamla vagnverkstaden på CV-området till ett aktivitetshus som ska rymma många verksamheter. Däribland Örebro skateboard.

Örebro skateboard ska flytta till en lokal med rivningskontrakt. Inte ett förstahandsval, enligt Kulturnämndens ordförande Behcet Barsom (KD). Men det finns också en långsiktig plan för föreningen.

– Det finns ju ett tänk längre fram, när det gäller det stora huset på CV-området, som vi försöker fylla med olika aktiviteter. Där finns skejten med, säger Behcet Barsom (KD), ordförande för Kulturnämnden i Örebro.

Är det ett löfte att de ska få flytta in i det stora huset i framtiden?

– Nja, ett löfte... De finns med i planerna. Det är ett jättestort hus som måste fyllas och det ska bekosta sig själv, så det är ett pusslande. Men vi är en bra bit på väg.

Planerna långt ifrån klara

Huset heter Vagnverkstaden och ligger på CV-området. Än så länge är planerna för det stora huset på skisstadiet och några beslut är inte fattade. Det är många verksamheter som ska in och det får inte bli några fördyrande omkostnader. Barsom tror att projektet kan bli verklighet om tre till fyra år.

Men kontraktet för lokalen som Örebro skateboard snart ska flytta till löper ut den sista december 2020. Om drygt två år alltså. Glappet som blir tror Barsom ska gå att lösa och han ser inte att föreningen hamnar på bar backe igen.

– Det skulle mycket till att de hamnar i den situationen. Jag är väldigt positiv och optimistisk när det gäller plan B.

– Det är ett väldigt bra och spännande projekt. Förhoppningen är ju att vi kan ha lokalerna så att de överlappar. Allt annat vore ju ett totalt misslyckande, säger Daniel Nätterdal, föreståndare för Örebro skateboard.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer