Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Länsstyrelsen i Örebros ledning sitter under torsdagen i ett blixtinkallat möte, efter den ryska invasionen av Ukraina. Foto: SVT/TT

Efter ryska invasionen i Ukraina: Länsstyrelsens ledning i blixtinkallat möte

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Örebro agerar nu med tanke på den ryska invasionen i Ukraina.

– Vi sitter just nu i ett snabbinkallat möte för att diskutera situationen, säger Sten Renglin, på Länsstyrelsens presstjänst.

Landshövdingen har under morgonen deltagit i en konferens som letts av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Där deltog bland andra Försvarsmakten och polisledningen, Folkhälsomyndigheten och landshövdingar från andra delar av landet för att diskutera situationen, säger Sten Renglin.

Diskuterar vad som ska göras

Efter mötet med MSB har man nu samlat ansvariga vid Länsstyrelsen i Örebro.

– Vi sitter just nu i ett möte med bland andra landshövdingen, länsråd och den tillförordnade beredskapsdirektören, där vi diskuterar hur vi kommer att agera, säger Sten Renglin.

Samla totalförsvarsråd

Det som ligger närmast är att samla det Regionala rådet för totalförsvar. Rådet är ett samrådsforum som aktiveras före, under och efter en eventuell samhällsstörning.

I rådet sitter beslutsfattare och chefer från länets kommuner, räddningstjänster, Region Örebro län, polisen, SOS Alarm, Civilförsvarsförbundet och Militärregion väst.

I klippet berättar landshövding Maria Larsson om vad Länsstyrelsen tänker om läget just nu och vad man bör vara uppmärksam på

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet