Mängder med frukt bredvid vägbanan. Foto: Anders Nord/SVT

Lastbilsolycka orsakar trafikstörningar: ”Tomater och purjolök över vägen”

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har vält på riksväg 50 vid Silverhöjden norr om Kopparberg. Stora mängder med tomater, blomkål och purjolök ligger på och bredvid vägbanan. Lastbilschauffören var borta när polisen kom till platsen.

Klockan 6.30 inträffade lastbilsolyckan i höjd med Silverhöjden. Efter olyckan har det figurerat olika uppgifter om vad lastbilen tappat.

Polisen gick först ut med att det rörde sig om potatis. Även apelsiner har nämnts.

– Det är många bud kring vad potatislådorna bestod av. Jag har fått uppgifter om purjolök, tomater och potatis, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Av de bilder som SVT:s reporter Anders Nord tagit syns tomater, blomkål och purjolök.

Trafikstörningar vid platsen

Olyckan har orsakat trafikstörningar vid platsen.

– Lastbilens ena släp ligger över vägbanan i norrgående riktning och det andra släpet i diket. Enbart ett körfält är körbart, säger Tommy Lindh under förmiddagen.

Lastbilschauffören saknades

När polis och räddningspersonal kom till platsen var chauffören borta.

Enligt polisen tyder ingenting på att chauffören ska vara skadad. Inledningsvis misstänkte inte polisen något brott. Istället arbetade man efter hypotesen att föraren lämnat platsen med anledning av chock. När föraren hittades en bra bit ut i skogen visade det sig att personen var berusad.

Han misstänks för grovt rattfylleri, smitning från trafikolycksplats samt vårdslöshet i trafik.

Bärgningsarbetet inlett

Strax före klockan 11 inleddes bärgningsarbetet. Det är vid lunchtid fortfarande begränsad framkomlighet vid platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.