Lastbilsolycka på riksväg 50 – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad
En trafikolycka mellan en personbil och en lastbil inträffade längs riksväg 50 vid Högfors, Ljusnarsbergs kommun. Tre personer skadades och olyckan orsakade ett totalstopp i bägge färdriktningarna.

Larmet kom in till SOS-alarm klockan 16.47. Enligt initiala uppgifter ska det  ha rört sig om en sidokollision där personbilen blev påkörd i sidan av lastbilen.

– Lastbilen körde på stora vägen och personbilen åkte av okänd anledning ut från en korsande väg, säger Magnus Bergdahl, teamledare för SOS- alarm i region Bergslagen.

Tre till sjukhus

Tre personer färdades i personbilen varav två minderåriga barn och en person i lastbilen. Samtliga tre i personbilen har fått föras till sjukhus med ambulans, deras skadeläge är oklart.

– Men alla fyra tog sig ur bilen på egen hand, säger Magnus Bergdahl.

Inledningsvis rådde det totalstopp i bägge färdriktningarna längs vägen

– Lastbilen stod så till att man inte kunde komma förbi, personbilen hamnade i diket, säger Magnus Bergdahl.

vid 18.00-tiden kunde vägen åter öppnas för trafik. Räddningstjänsten var då fortfarande kvar på platsen men förberedde sig för att lämna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer