Foto: Peter Comstedt/SVT

Välgörenhetskonsert i Nikolaikyrkan för Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

I måndags startade det direktsända välgörenhetsprogrammet Musikhjälpen 2017. Årets tema är ”Barn är inte till salu” och för detta ändamål hölls en välgörenhetskonsert på tisdagskvällen i Nikolaikyrkan i Örebro.

I måndags klev de tre programledarna Mollys Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari in i glasburen som i år står på Rådhustorget i Umeå. Där ska de livesända radio och TV i 144 timmar och samla in pengar till Radiohjälpen.

Förra året sändes Musikhjälpen från Stortorget i Örebro och engagemanget var stort. En rekordsumma på över 49 miljoner kronor samlades in under veckan. Insamlingen fortsätter även i år att engagera på flera håll i landet.

Flera lokala engagemang har startats i Örebro och tisdagens välgörenhetskonsert var ett av dessa. Artisterna Jasmine Kara och Boris René var några av de som stod för musiken denna kväll och intäkterna från konserten går oavkortat till insamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.