Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ordförande i skidklubben Hällefors SK ska även han ställa sig på skidorna i morgon men innan dess så har han lite förberedelser att stå i. Hör honom berätta i klippet. Foto: SVT

Lospåret i Hällefors redo för lördagens skidtävling

Uppdaterad
Publicerad

Konstsnöspåret i Hällefors ligger redo inför lördagens skidlopp Lospåret. Den anrika tävlingen på Hurtigtorpets skidstadion är 40 kilometer lång och får man en bra placering här kan det genom så kallad seedning ge en bättre placering i starten på Vasaloppet i mars. 

– Just nu pistar vi upp snön så att vi får en fin yta och sen lägger vi spåret med skoter. Det blir två spår runt hela varvet, säger Johan Ånger, ordförande för Hällefors skidklubb.

Än så länge har 80 personer anmält sig till start, en av dem är Andreas Berntsson som kör för Göteborgs skidklubb. Han är redan på plats vid stadion när SVT:s team är på plats på fredagsförmiddagen.

– Det kan gå hur som helst om det är grov snö och löst.

Ska du köra Vasaloppet också?

– Ja, det är planen.

Då blir det här som en försmak då?

– Ja, det blir som ett genrep, jag testar skidor och formen, får en genomkörare.

I klippet träffar du Johan Ånger och Andreas Berntsson och hör mer om morgondagens lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.