Ljusshowen på Örebro slott återkommer i år. Foto: Örebrokompaniet

Magiska maskinen och selfies tar plats på slottet

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen var det premiär för Den magiska maskinen på Örebro slotts fasad. I samband med visningen kunde man även skicka in sin selfie som projiceras på fasaden.

Klockan 17 på lördagseftermiddagen var det dags för premiär. Nytt för i år är att man under en kvart innan föreställningen kan skicka in sin selfie som visas upp på fasaden.

Begränsad tid att medverka

Men, liknande arrangemang har fått kritik. Tidigare under veckan rapporterade Aftonbladet att Göteborgs stad ställt upp ett fotobås där den som vill kunnat ta selfies som sedan projiceras ogranskade på rådhuset. Det resulterade i att det plötsligt dök nakenbilder och hakkors på fasaden.

Men någon risk för att liknande ska kunna ske även på Örebro slott finns det inte enligt Stagecast som ansvarar för tekniken. De meddelar att man måste ladda ner appen ”Stagecast” och endast under 15 minuter före föreställningen kan skicka in sin selfie.

Alla bilder granskas

Bilden skickas i sin tur vidare till personer som kommer att granska och ta bort olämpliga bilder innan de projiceras på slottet. Det är alltså bara bilder som tas i appen under de femton minuterna, och sedan godkänns, som blir publicerade.

Evenemanget visas varje dag kl 17.00 och 19.00 fram till den 26 december på Örebro slotts fasad.

Ladda ned Stagecast-appen i App Store eller Google Play och registrera dig.

Hitta Den magiska maskinen-eventet i appen när du är på plats vid Örebro slott.

När det är dags skickas en notis via appen.

Ta en selfie. Klicka sedan på ”Dela till Kollage”.

Se din bild på slottets fasad!

Källa: Örebrokompaniet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer