Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är ett av de grymmaste målen på en ung kvinna jag har biträtt” – hör Elisabeth Massi Fritz berätta mer i klippet. Foto: Christopher Hunt

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz: ”Lång och plågsam väntan”

Uppdaterad
Publicerad

Väntan på åtal har varit lång och plågsam. Det menar målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz, som företräder anhöriga till den gravida kvinna som mördades i Örebro i april ifjol.

– Det har varit och är fortfarande en svår tid för mina klienter.

Enligt åtalet som väcktes på onsdagen finns det ett hedersmotiv bakom mordet på kvinnan. En 21-årig man är misstänkt för brottet.

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz säger till SVT Nyheter Örebro att hon gått igenom förundersökningen, och att hon anser att bevisningen i målet är stark.

Gravid kvinna mördad i Örebro

Försvårande omständigheter

Hon säger också att det finns försvårande omständigheter kring brottet och lyfter det faktum att kvinnan var höggravid i sjunde månaden då hon blev mördad i sitt hem.

– Hon såg fram emot att bli mamma och blev då mördad på detta brutala och grymma sätt.

Kommer föra skadeståndstalan

Kvinnans anhöriga har mått och mår fortsatt dåligt efter händelsen, säger Massi Fritz, som kommer biträda åtalet och föra skadeståndstalan för deras räkning.

– Redan nu kan jag säga att jag kommer arbeta hårt för en fällande dom, ett livstids fängelsestraff och ett skadestånd för mina klienters lidande för detta grymma mord.

Den åtalade mannen själv nekar till brott, och har gjort det under hela förundersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gravid kvinna mördad i Örebro

Mer i ämnet