Man från Närke har vunnit halv miljard kronor – vet fortfarande inte om det

Uppdaterad
Publicerad

En man från Närke har kammat hem Sveriges största spelvinst hittills, över en halv miljard kronor. Spelbolaget har dock fortfarande inte fått kontakt med den nyblivne mångmiljonären.

”Det vi vet är att det är en man från Närke som lämnat in rekordvinstspelet. Om han är ensam vinnare eller delar vinsten med andra återstår att se”, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur i ett pressmeddelande.

Vinsten på 561 942 260 kronor på Eurojackpot har kammats hem genom spel på två rader för 25 kronor styck. Spelet innehöll 5+2 rätt och var inlämnat via internet. Jakten på mannen som lämnat in lyckoraden fortsätter.

Det är den högsta spelvinsten som någon vunnit i Sverige.

Enligt Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel gäller det att gå försiktigt fram i kommunikationen med mannen.

– Det gäller att ta sig framåt väldigt försiktigt, för det här är ett besked som är minst sagt omtumlande. Det kommer att ställa livet på sin spets, sade han till TT på lördagen.

TT: När kan vinnaren plocka ut pengarna?

-Det kommer att ske så snart som möjligt, och det sker på ett fysiskt bankmöte med oss och personal från banken. Det kommer att vara ett gediget arbete för att få vinnaren att känna sig trygg i vinsten. Han kommer att få lång juridisk och ekonomisk rådgivning, det är en del i vårt spelansvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.