Foto: SVT

Man anhållen misstänkt för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt natten mot fredagen kontrollerade polisen en person i Karlskoga. Mannen bar på en väska som visade sig innehålla flera vapen.

Det var klockan 00.17 natten mot fredagen som en polispatrull möter en man de känner till sen tidigare i Stråningstorp i Karlskoga.

– Patrullen genomför en kontroll av personen som vid tillfället bar på en väska. I väskan hittas två olika vapen. Mannen är nu gripen och kommer att höras så snart han nyktrat till eftersom han var så pass påverkad, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Vapnen skall vid tillfället varit laddade. Mannen som är i 30-årsåldern greps misstänkt för grovt vapenbrott samt för narkotikabrott.

Klockan 10.37 på fredagen anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott efter beslut av åklagare. Misstankarna om narkotkabrott kvarstår, men utgör inte grund för frihetsberövandet, uppger polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.