Ett grovt brott har inträffat i ett villaområde i Örebro. Foto: Thomas Wedin / SVT

Man häktad misstänkt för mord i Rynninge

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern häktades under måndagen av Örebro tingsrätt misstänkt för mord. Mordet ska ha begåtts under förra veckan och kvinnan kan ha legat död i ett par dagar enligt åklagaren.

Det var i torsdags som polis kallades till en villa i bostadsområdet Rynninge i Örebro. En död kvinna hade hittats i huset och kort därefter anhölls mannen i 60-årsåldern. 

Enligt åklagaren ska brottet ha begåtts någon gång mellan den 27 och den 29 november. Kvinnan kan alltså ha legat död ett par dagar innan hon upptäcktes. 

Misstänkt mord i Rynninge

Mannen nekade till brott vid häktningsförhandlingen. Mer än så fick de journalister som samlats vid tingsrätten inte veta då resten av häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar innan tingsrätten senare meddelade att mannen häktats på den lägre misstankegraden. 

Åklagaren har nu en vecka på sig att fortsätta samla bevis mot mannen för att kunna väcka åtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Rynninge

Mer i ämnet