Foto: TT

Man hittad död i polisens arrest

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern avled i arresten på polishuset i Örebro under måndagskvällen. Mannen hade gripits tidigare under kvällen misstänkt för butiksstöld.

Tre män greps på måndagskvällen misstänkta för inblandning i stöld från en butik i Örebro.

De fördes till polisens arrestavdelning. Senare under kvällen kallades ambulans och läkare till arresten där det konstaterades att en av de misstänkta var avliden.

Tvåbarnspappa dog i arrest

Har ni någon vetskap om hur han dog?

– Nej, det är alldeles för tidigt för oss att ha någon uppfattning om. Uppenbarligen upptäckte personal i arresten att han inte mådde bra. Läkare kunde konstatera i arresten att personen var avliden, säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen.

Utreder dödsorsaken

Polisen skriver på sin hemsida att en anmälan om ifrågasatt tjänstefel lämnats till avdelningen för särskilda utredningar, SU.

– Utredningen får utvisa om vi gjort det vi ska, säger Stefan Dangardt.

Det här är det andra dödsfallet i arresten i Örebro på mindre än ett år. Dödsorsaken ska nu utredas.

En sammanställning som SVT Nyheter gjorde i augusti förra året visade att över 25 personer dött i polisens arrest de senaste fem åren, men att ingen polis eller arrestvakt dömts för tjänstefel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvåbarnspappa dog i arrest

Mer i ämnet