Örebro tingsrätt Foto: Johannes Weckström /SVT

Man i 20-årsåldern åtalas för mord och flera mordbränder

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas vid Örebro tingsrätt för mord, mordbrand och olaga hot. Enligt åtalet har mannen huggit en jämnårig man till döds med en yxa, eller ett liknande tillhygge.

Det var i september förra året som en kropp hittades i södra länsdelen. Först var mannen misstänkt för mordbrand, och sedan blev han också misstänkt för mord.

Enligt åtalet anlade mannen en brand i två ladugårdar. Båda byggnaderna totalförstördes i bränderna. Han åtalas också för att ha anlagt en brand i ett uthus.

Vid ett av brandtillfällena ska mannen ha ljugit för räddningstjänsten om att det fanns gasolflaskor vid brandplatsen, i syfte att fördröja räddningsinsatsen.

Mannen åtalas också för att vid flera tillfällen ha hotat två personer. Han ska ha utgett sig för att ha varit den nu döde mannen och skickat dödshot till personerna.

Mannen förnekar brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.