Man misstänkt för kissfällan

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks nu för kissfällan i en butik i Karlskoga. Mannen ska kissat i en hink som några dagar senare välte över en anställd.

Det var i början av september som en man gick in i en butik i Karlskoga. På övervakningskameran ser man hur han går fram till en avdelning med plasthinkar. Han tar ned en hink och kissar i den, sedan ställer han tillbaka den på stapeln i hyllan. Några dagar senare var en butiksanställd tvungen att flytta hinkarna åt sidan. Då fick den anställde hinken med urinen över sig.

– Det var en så pass märklig händelse, vi har inte varit med om något liknande tidigare, säger Jan Karlsson vid Karlskogapolisen.

Polisen har identifierat mannen

Ärendet skrevs av eftersom polisen inte kunde identifiera mannen, men nu funderar polisen i Karlskoga på att öppna ärendet igen efter nya uppgifter.

– Vi kunde identifiera mannen eftersom en anställd hos oss kände igen mannen, säger Jan Karlsson.

Men historien tar inte slut där. Mannen är inte skriven på någon adress, så polisen vet inte var han befinner sig eller om ärendet ska tas återupptas.

– Nu har vi ett namn och en person, men i dagsläget vet vi inte var han befinner sig. I dag kommer jag och mina kollegor diskutera hur vi ska gå vidare. Vi har inte öppnat ärendet rent tekniskt, men det finns en möjlighet att vi kommer göra det, säger Jan Karlsson.

Vad kommer händelsen rubriceras som?

– Vi vet inte riktigt vilket brott som begåtts, det är vad vi ska diskutera i dag. Antingen är det ofredande, men då måste vi bevisa uppsåt. Eller så är det förargelseväckande beteende.

Kan det varit ett skämt?

– Det kan ha varit ett väldigt dumt och sjukt skämt, men det är endast spekulationer. Jag förstår att det måste varit hemskt för personen som fick urinen över sig, och att den anställde känner sig kränkt, det är det ingen tvekan om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Klicktoppen 2015 SVT Örebro

Mer i ämnet