Peter Svensson, insatsledare från Nerikes brandkår, berättar om nattens brand utanför Ervalla. Foto: SVT

Misstänkt mordbrand utanför Ervalla – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt kom larm om brand i en ladugårds- och verkstadsbyggnad utanför Ervalla i Örebro kommun. Räddningstjänsten har kämpat mot branden hela natten och är fortfarande kvar på platsen under morgonen.

Räddningstjänsten larmades till platsen klockan 00:15. En knapp halvtimme senare kunde de konstatera att byggnaden var övertänd. De fick då rikta in sig på att rädda det intilliggande boningshuset.

Branden fortsatte vara intensiv under några timmar och vid sextiden på onsdagsmorgonen är brandkåren fortfarande kvar och lägger vatten på brandplatsen.

Explosionsrisk

I byggnaden finns gastuber vilket betyder att det också finns en explosionsrisk.

En man har fått föras till Lindesbergs lasarett. Han var talbar när polisen besökte honom på lasarettet och i en presskommuniké beskrivs han må gott trots omständigheterna.

Misstänker mordbrand

Polisen har startat en förundersökning om misstänkt mordbrand eftersom det inte går att utesluta att branden är anlagd.

De kommer genomföra en teknisk undersökning när brandplatsen svalnat och gastuberna säkrats. Vad misstankarna består av är ännu oklart.

– Jag vet inte om vi har konkreta misstankar eller inte, säger Jan Matérne, vakthavande befäl hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.