Man våldtog sonens flickvän – döms till fängelse

Publicerad

En 47-årig man döms av Örebros tingsrätt för att ha våldtagit sin sons flickvän, rapporterar Aftonbladet. Mannen döms till fängelse i två år och tre månader.

Våldtäkten inträffade i november medan sonen var bortrest, rapporterar Aftonbladet. Kvinnan var ensam hemma tillsammans med sitt barn när 47-åringen, som också bor i bostaden, kom hem.

Mannen gav sig på kvinnan och slet av henne kläderna. Hon gjorde motstånd men kunde inte värja sig mot den större mannen, skriver Aftonbladet. Han häktades samma kväll misstänkt för våldtäkt.

47-åringen nekar till brott men medger att han gjort närmanden mot kvinnan och motiverar det med att han trodde att hon ville det. Under rättegången sade mannen att hon tidigare varit vänlig mot honom, bland annat genom att visa sina klänningar.

Han har också medgett att hon kämpade emot, men att han uppfattade hennes ansiktsuttryck som ”lekfullt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.