Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lärare protesterar mot nedskärningar i Örebro kommun. Hör ordföranden i Sveriges lärare Örebro berätta varför i videoklippet. Foto: Frida Lindhe /SVT

Manifestation mot nedskärningar på skolan i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges lärare Örebro har fått nog. Det räcker med nedskärningar i förskola och skola anser de. På onsdagskvällen kommer de höja rösten tillsammans med fackförbundet Kommunal och grupperna Förskoleupproret och Örebros lärare larmar.

För två veckor sedan la de styrande partierna, S, M och C fram sin budget. Det blir ännu ett år där förskolan och skolan ska spara, sex miljoner inom förskolan och knappt tio inom grundskolan.  Fackförbundet Sveriges lärare Örebro svarar med att ordna en manifestation på Olof Palmes torg i Örebro på onsdagskvällen med start klockan 17:30.

– Vi har bjudit in politiker och hoppas att de kommer och lyssnar. Det här berör så många och vi hoppas att Örebro sluter upp, säger Anna Nilsson, ordförande för Sveriges lärare Örebro.

Hela kommunen ska ju spara, ska inte ni dra ert strå till stacken?

– Så kan man se det och rent solidariskt ja, men inte så mycket. V i är redan i nedförsbacke och vi kan inte hämta tillbaka det här.

Liknande protester med lärarfacket i spetsen har hållits i bland annat Stockholm, Gävle och Umeå. Anna Nilsson hoppas att manifestationen ska få politikerna i Örebro att tänka om.

Strax innan 17.30 på onsdagen samlades medlemmar från fackförbundet Sveriges lärare i Örebro på Olof Palmes torg för att manifestera. Foto: Frida Lindhe /SVT

Hör om vilka konsekvenser Sveriges lärare Örebro ser för eleverna i och med nedskärningarna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.