Foto: Bildbyrån

Marcus Ericsson förlänger med Sauber

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen meddelade det Schweiziska formel-1-stallet Sauber att man förlänger kontraktet med Kumlaföraren Marcus Ericsson. Det blir tredje säsongen som Ericsson kör för Sauber. Beskedet om vem som blir den andra föraren dröjer ännu.

På Saubers hemsida meddelar Marcus Ericsson att han är mycket nöjd över att få fortsätta som förare i formel-1-stallet Sauber.

”Efter två år här känner jag mig verkligen som hemma. Jag vill rikta ett stort tack till stallet som ger mig fortsatt förtroende.”

Tuffa år

Det var i slutet på 2014 som Marcus bytte han stall till schweiziska Sauber. Men tiden där har varit kantad av motgångar.

– Hittills har året varit tuff för mitt team som haft ekonomiska bekymmer. Det har gjort att vi inte riktigt kunnat uppdatera bilen som vi velat. I en tuff sport som Formel 1 halkar man lätt efter när man inte kan uppdatera bilen kontinuerligt. Därför har vi inte resultatmässigt varit där vi velat, sa Marcus Ericsson i september då han var i Örebro för Race Day.

Tillbaka på banan

I dagens pressmeddelande väljer både han och stallet att blicka framåt. Stallchef Monisha Kaltenborn berömmer både Marcus förmåga som förare och teammedlem:

”Marcus har tagit sig igenom den senaste tuffa tiden med oss och klarat sig bra. Under de senaste två åren har han utvecklats mycket som person, både på och vid sidan om banan.

Han är inte bara en bra förare utan också en värdefull lagspelare som motiverar hela teamet med sin positiva attityd. Jag är övertygad om att Marcus kan få team Sauber på banan igen.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.