Så går den svenska offentliga ekonomin Foto: TT

Mer stöd till länet för vuxna asylsökande

Uppdaterad
Publicerad

Örebro län får nu ytterligare drygt två miljoner kronor för insatser riktade mot asylsökande. Det meddelar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Det utökade stödet på drygt två miljoner kronor går till tidiga insatser för asylsökande. Sedan tidigare har Örebro län tagit emot 3,4 miljoner kronor för att blandannat påskynda etableringsprocessen och göra väntetiden under tiden då asylansökan prövas mer meningsfull. Fem projekt i länet har beviljatsstöd. Sex sgeografiska områden är mer prioriterade: Lindesberg, Ljusnarsberg, Hällefors, Hallsberg, Laxå och Askersund.

– Det är viktigt med en geografisk spridning och att vi når ut med stöd till delar och verksamheter i länet där behovet är som störst, säger Erika Teng som är integrationssamordnare vid Länsstyrelsen i Örebro län i ett pressmeddelande.

Fem får pengar

De insatser som beviljats medel av Länsstyrelsen hittils i år är:
Ok Järnbärarna, ABF, Sensus, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer