Foto: SVT

”Välj andra vägar” – nu kommer fler militärfordon

Uppdaterad
Publicerad

Under de två kommande veckorna kommer militärfordon att passera i och runt Örebro i och med militärövningen Aurora 17. Trafikverket meddelar att övningen kommer att påverka trafiken i de områden där militären behöver passera.

Med anledning av militärövningen Aurora 17 har Trafikverket vidtagit åtgärder för att underlätta trafiken och bland annat pausat vägarbeten i de områden där fordonen kommer att passera, men från och med idag kan det trots det bli svårt att ta sig fram på vägarna där militärkolonnerna förflyttar sig.

Fram till klockan 19 ikväll kommer stora militära transporter att ske på E20 i östlig riktning mot Örebro och därefter längs E18 mot Västerås och Enköping. Transporterna kommer att påverka både hastighet och framkomlighet på vägarna.

Aurora 17

Trafikverket meddelar, tillsammans med Försvarsmakten, att kolonnerna är långa och att de ofta kör långsamt. De uppmanar bilister att undvika omkörningar av militärkolonnerna om det inte är motorväg och att välja alternativa vägar.

De påminner även om att det enligt lagen inte är tillåtet att bryta eller på annat sätt hindra en militärkolonn.

Trafiktips under vecka 37-39

– Undvik att köra om militärkolonner där det inte är motorväg.

– Välj en annan väg om det är möjligt.

– Tunga fordon måste köra mycket sakta över vissa broar och är tvungna att köra i mitten av vägbanan. Kör inte om dessa.

– Du får inte bryta eller på annat sätt hindra en militärkolonn (2 kap 6 § trafikförordningen).

Aktuell trafikinformation hittar du på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aurora 17

Mer i ämnet